10 rad při výběru zájezdu nebo vstupenek na fotbal | fotbalovysen.cz

BLOG

10 rad při výběru zájezdu nebo vstupenek na fotbal

Dostali jste se na naše stránky a asi přemýšlíte nad koupí zájezdu nebo vstupenek na fotbal. Připravili jsme pro vás 10 základních rad, abyste se uměli snáze rozhodnout.


VSTUPENKY

Cena

Při koupi vstupenek na fotbal za oficiální ceny je třeba být téměř vždy členem klubu a mít zaplaceno členský poplatek. Bohužel ani to není zárukou, že se vám podaří koupit vstupenky na nejlepší zápasy, které chce vidět drtivá většina fotbalových fanoušků.

Některé kluby používají tvz. bodový systém, kde sbíráte body ze zápasů, abyste si mohli koupit vstupenky na další zápasy. Jiné nabízejí přednostní nákupní právo pro držitele permanentek nebo vstupenky formou loterie určené výhradně pro členy. A jelikož členové pak prodají své lístky dále, je prodejní cena vstupenek vyšší než její originální cena.

Pokud si lístek nekupujete přímo od klubu, cena se liší od typu stránky/agentury. Každý prodejce je v jiném vztahu ke vstupenkám a nakupuje za jinou nákupní cenu. Zvykem je dávat do základní ceny tu „nejhorší“ kategorii, případně cenu pouze za jeden lístek. Je to hlavně kvůli tomu, aby se klient viděl co nejnižší prodejní cenu.

Když si do Google zadáte jakékoli klíčové slovo, s největší pravděpodobností vám jako první vyskočí prodejce vstupenek Viagogo nebo podobný typ stránky. Zde je třeba dávat pozor na 2 věci: konečnou cenu a doručení. První cena na stránce totiž není konečná. I když si vyberete vstupenky, ještě vás čekají dva příplatky a to „poplatek pro Viagogo“ a „poplatek za doručení vstupenek“. Cena se jistě navýší. A pak pozor na doručení. Může se klidně stát, že lístky vám nebudou doručeny.


Kdy kupovat

Při velkých zápasech (dva silné týmy proti sobě) je třeba objednávat vstupenky s dostatečným předstihem 1-2 měsíce před zápasem. Jako první se vyprodají levnější varianty vstupenek a ceny pak automaticky stoupají.

Při malých zápasech nebo zápasech přes týden je možno někdy někdy počkat. Zásoby utrácejí tak rychle a obchodník může později slevit. Ale všechno opravdu závisí na konkrétním zápase.

Pozor na potvrzené datumy zápasů: Hlavně anglická liga je na začátku sezóny vylosována na sobotu 15:00, ale každé kolo se upraví podle atraktivity zápasů a vysílacích práv cca 2 měsíce předem. Je to důležité při kupování letenek a ubytování.


Místa k sezení

Drtivá většina prodejců vám nabídne ceny vstupenek rozdělené do kategorií. Vždy se prodejce zeptejte, zda Vám garantuje místa vedle sebe.

U tří míst u sebe je cena obvykle vyšší, jelikož většina vstupenek se prodává v párech. U tří vstupenek se prodejce vzdá jednoho místa, což automaticky navýší konečnou cenu vstupenek.


Doručení

Jedna ze základních věcí při doručení vstupenek je typ/formát vstupenky. Každý klub má jiné typy lístků a jiné doručení. Vstupenky mohou být nahrány na členských kartách (po zápase se vracejí), ve standardní papírové podobě, v elektronickém v PDF formátu nebo v podobě mobilních QR kódů.

Většinou je doručení vstupenek den před zápasem na email. V některých případech objednáváte-li lístky na jména je doručení cca 3 dny před zápasem.

Je přirozené, že při nákupu každého zboží včetně nákupu vstupenek chceme ušetřit peníze. Proto se mnoho "prvocestovatelů" rozhlíží po vstupenkových portálech jako Viagogo. Problémem těchto portálů jak jsme psali výše je, že ačkoli mají na stránce vypsaných milion výhod a garancí, kupujete "kočku v pytli".

Většina online portálů má sídlo v zahraničí a nemá žádné kamenné pobočky. Často je jediným kontaktem emailová adresa nebo telefon, který nikdo nezvedá. Člověk si často uvědomí chybu, až když je před stadionem a neobdrží vstupenky a v horším případě ani své peníze.


ZÁJEZDY

Last minute neexistuje

Last minute neexistuje – nejlevněji cestují First minute klienti. Většinu zájezdů pořádáme přes pravidelné letecké linky a to je důvod, proč neexistují last minute fotbalové zájezdy. Ceny letenek se k blížícímu termínu zájezdu postupně zvyšují, až se může stát, že se na daný termín úplně vyprodají nebo se zájezd zbytečně prodraží o stovky Kč. Z tohoto důvodu doporučujeme nakupovat First Minute zájezdy minimálně 2+ měsíce před termínem zájezdu.

Opačná situace platí u autobusových zájezdů (pokud se rychle nevyprodají), kde se může cena snížit, aby se naplnila kapacita. Také u charterových letů.


Ubytování

Základná otázka by znela, v ktorej časti mesta budeme bývať a či sú v cene zahrnuté aj raňajky. Tie vás samostatne môžu stáť od 10€ na osobu na ráno. Záleží od mesta.

Ešte by sme sa opýtali, ako ďaleko je od hotela letisko a aj samotný štadión. Niekedy máte v cene hotel 2 hodiny metrom od štadióna, takže strávite 4 hodiny na cestách.


Letištní transfery

Jsou v ceně zájezdu také letištní transfery? V některých městech je možné se do centra dostat přímo metrem. Pokud je letiště kolem hodiny od města, cena přepravy pravidelnými linkami (autobusem/vlakem) se může pohybovat v cenách od cca 750 Kč na osobu. To ovšem opravdu závisí na konkrétním městě. Anglie bývá většinou nejdražší.


Co když neumím řeč

Hodně lidí chce jít jen tehdy, když půjdou ve skupince. Neovládají řeč a je snazší být součástí větší skupiny.

V ceně zájezdu může být delegát v cílové destinaci nebo průvodce, který s vámi bude po celou dobu zájezdu. Zeptejte se v cestovce, zda vám dá podrobné pokyny, mapky a instrukce, je-li zájezd bez delegáta.

Další věc však je, že ve velkých městech je v současnosti snazší se zorientovat, protože tyto jsou nachystány na turisty a ne všichni ovládají místní řeč.


Garance Fotbalovysen.cz

Při koupi vstupenek nebo zájezdu v naší cestovní kanceláři garantujeme objednaných služeb. Po obdržení nezávazné objednávky Vám zašleme aktuální cenovou nabídku vstupenek všech dostupných kategorií. Ceny se samozřejmě mění dle aktuální poptávky a dostupnosti vstupenek na trhu.


To by byly z naší strany základní rady při vaší cestě za fotbalem. Přejeme Vám úspěšný výběr vstupenek/zájezdů a hlavně nezapomenutelné fotbalové zážitky. :-)

Naše nabídka zájezdů a vstupenek na fotbal

ZPĚT NA SEZNAM BLOGŮ