UEFA: Nový termín ME ve fotbale a evropských pohárových soutěží | fotbalovysen.cz

BLOG

UEFA: Nový termín ME ve fotbale a evropských pohárových soutěží

V úterý 17. března se uskutečnila videokonference UEFA, které se zúčastnilo 55. fotbalových federací z celé Evropy. Aktuálním tématem byly blížící se Mistrovství Evropy i termíny evropských pohárových soutěží UEFA kvůli koronavirus.

Mistrovství Evropy 2021

Turnaj, který se měl konat od 12. června do 12. července tohoto léta, se nyní bude konat od 11. června do 11. července příštího roku. Odložení poskytuje šanci evropským ligám, které byly dosud pozastaveny, dokončit aktuální sezónu.

Avšak příští termín Mistrovství Evropy se "bije" s naplánovanými Mistrovstvím Evropy žen (7.7.2021 - Anglie) jakož i s Mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let a Ligou národů.

UEFA oznámila, že všechny tři události budou "podle toho naplánované", ale v současné době není jasné, zda data pouze poposúvajú nebo se soutěže přeloží o pár měsíců.

Při odkladu ME 2020 UEFA uvedla, že chce zabránit tomu, aby "vyvíjela zbytečný tlak na vnitrostátní veřejné služby" svých 12 hostitelských zemí i pomohla dokončit domácí soutěže. "

"Jsme v čele sportu, kterým žije a dýchá velké množství lidí. Tento sport byl poražen neviditelným a rychle se rozšiřujícím soupeřem, "uvedl prezident Uefa Aleksander Čeferin."

"Občas je třeba, aby fotbalová komunita prokázala odpovědnost, jednotu, solidaritu a altruismus."

"Zdraví fanoušky, zaměstnance a hráčů musí být naší prioritou číslo jedna a v tomto duchu UEFA předložila celou řadu možností, aby mohli všechny soutěže bezpečně ukončit sezónu. Jsem hrdý na reakci své kolegy v evropském fotbalu. "

Liga mistrů a Evropská liga

UEFA na úterní videokonkerencii oznámila data finálových zápasů Ligy mistrů a Evropské ligy. Původně naplánované finále Ligy mistrů na 30. května se překládá na 27. června 2020. Finále se odehraje v Istanbulu na 76-tisícovým stadionu Atatürk Olympic Stadium. Finální zápas Evropské ligy, který se měl odehrát 27. května 2020 v polském Gdaňsku se odehraje 24. června 2020.

Aktuální termíny ligových soutěží

Německá Bundesliga - odložena do 2. dubna 2020

Anglická Premier league - odložena minimálně do 30. dubna 2020

Italská Serie A - odložena minimálně do 2. května 2020

Španělská La Liga - odložena na neurčito

Francouzská Ligue 1 - odložena na neurčito

Liga mistrů a Evropská liga - osmifinálový odvety a semifinálové zápasy odloženo na neurčito

ZPĚT NA SEZNAM BLOGŮ